Investigadors del Centre Tecnològic de Catalunya (Eurecat) formaran part del projecte mèdic europeu ‘Connecare’ amb l’objectiu d’implementar un sistema intel·ligent i personalitzat en el tracte de pacients amb malalties cròniques complexes.

Amb la finalitat de millorar l’estat i l’atenció d’aquests pacients, que calculen que suposen el 70% de la despesa sanitària, el programa té com principals beneficiaris els pacients amb més d’una malaltia crònica i fragilitat a causa de factors socials, econòmics i clínics.

El projecte s’inscriu dins del programa ‘Horitzó 2020’ de la Comissió Europea, que es presentarà aquesta setmana en la 16th International Conference on Integrated Care.

Connecare, que té un cost de 4.964.189 euros i s’acabarà a final de setembre del 2019, està centrat en medicina predictiva, preventiva, personalitzada i participativa.

Coordinat per Eurecat, el programa té la participació de l’Institut d’investigacions biomèdiques August Pi i Sunyer, de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida i altres centres estrangers com el Advanced Digital Innovation UK LTD del Regne Unit, entre d’altres.