Investigadors del Centre Tecnològic de Catalunya (Eurecat) formaran part del projecte mèdic europeu ‘CONNECARE’, que té per objectiu desenvolupar un sistema intel·ligent i personalitzat en el tracte de pa cients amb malalties cròniques complexes.

Amb la finalitat de millorar l’estat i l’atenció d’aquests pacients, que calculen suposen el 70% de la despesa sanitària, el programa té com a principals beneficiaris els pacients amb més d’una malaltia crònica i fragilitat a causa de factors socials, econòmics i clínics.

El projecte s’inscriu dins el programa ‘Horitzó 2020’ de la Comissió Europea, que es presentarà aquesta setmana a la 16th International Conference on Integrated Care.

CONNECARE, que té un cost de 4.964.189 euros i finalitzarà a finals de setembre de 2019, està centrat en medicina predictiva, preventiva, personalitzada i participativa.

Coordinat per Eurecat, el programa compta amb la participació de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer, de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida i altres centres estrangers com l’Advanced Digital Innovation UK LTD del Regne Unit, entre d’altres.